Tuesday, 30 October 2012

new spirit, thanks Ya Allah . .

Hai semua, haishhhhh lamanya tak update kan..hihi two week more i will face the FINAL EXAM and for the last actually. Tak lama dah tu, sabar lah wahai hati. Wish me luck yea, i will try my best for MAK ABAH. Banyak sangat dugaan buat masa yang terdekat nih, tapi saya dapat hadapinya dengan tenang dan dengan hadirnya dia yang tidak putus-putus memberi semangat, Thanks a lot and Thanks Ya Allah, sesungguhnya ini semua adalah yang terbaik yang telah Engkau tentukan. (Say:Syukur)..okay, the last for me and i will come back after final okay...

Assalamualaikum, hai im amirah . Civil Enggineering Student,
 Wish me luck for the last FINAL EXAM okay...

Monday, 24 September 2012

Berubah . .

semua seperti dah dirancang..dalam sehari dia bawa aku ke tempat yang paling aku suka dan tempat yang buat aku gembira disisi dia...

tempat yg buat aku happy sgt :seremban 2..
sebab aku suka tgk ikan n wonderpet :(


mase nih kita org tunggu kedai burger bukak
Dia tahu aku suka burger...

Kenapa semua nih terjadi????semua berlaku dengan pantas...mungkin aku tidak menyedarinya bahawa dia ingin PERGI!!!dia layan aku dengan baik sangat,dia bahagia masa tu...tapi mungkin dia ingin aku bahagia & gembira ada disisi dia...tapi kenapa semua berubah sekelip mata...???YA ALLAH,aku tak kuat...mungkin aku tak berhak berada disisi dia...hampir sebulan dia pergi..aku tak kuat...


Thursday, 20 September 2012

Buat Seorang Kekasih

Oh sepi terasa
Setelah cinta pudar di hati
Tak mungkin dapat ku melupakan
Kerana dialah kekasihku

Dan di saat ini
Ku masih terus menyintaimu
Melupaimu tak mungkin ku mampu
Terdengar suaramu memanggilku

Dahulu kita sungguh mesranya
Bergurau senda saling menyayang
Kita berjanji bersumpah setia
Hingga ke akhir hayat ingin bersama

Kita merancang, Tuhan menentukan
Tiba masanya, kau pergi… tak kembali

Tinggal aku keseorangan
Tiada lagi gurau sendamu
Siang malam sepi kurasa
Aku rindu kemesraanmu

Ku terkilan hajat tak sampai
Kasih putus di tengah jalan
Tinggal aku keseorangan
Tiada lagi gurau sendamu

Thursday, 6 September 2012

Lepaskan~~

aku jadi tak tentu arah,makan minum semua tak terjaga..ditimpa pula dengan demam seminggu tak hilang-hilang lagi..memang dah ketentuan aku agaknya.Aku kena juga lepaskan semua antara aku dan DIA..mungkin ini takdir kita,aku akan cuba lepaskan semua...segala kenangan kita tak kan pernah aku lupa sayang...

sayang ingat lagi???

time raya 2011..ingt lg tak syg?
terlalu banyak sangat kenangan kita,sampai aku jadi tak tentu arah..YA ALLAH,kau berikan lah petunjuk kepada hambamu ini,..sesungguhnya aku tidak kuat hadapi semua ini..tak sanggup nak hadapi perpisahan ini.hamba mu ini tahu perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik...di mulut kata lain,di hati siapa tahu..bertapa aku merintih dan menangis saat ini...kau tinggalkan ku tanpa pesan,tanpa sebarang kata dan aku tidak mengetahui apa kesalahanku...

Friday, 24 August 2012

Raya lagi 2012!!

Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan kan..btw Selamat Hari raya Aidilfitri semua...segala salah dan silap harap dimaafkan..nak cerita lebih-lebih pun tak taw sebab tahun nih saya raya dengan biasa-biasa saja...saya bersyukur dapat menyambut hari raya dengannya and family tercinta walaupun tak semeriah dulu...thanks sayang walaupun kita tak dapat beraya bersama.Teringat masa raya 2011 time saya datang rumah awak...tuhlah yang buat saya gembira sekali.Baju raya kita sama masa tuh kann awak??so sweet orang kata kan.tapi tuh tahun lepas...hermm tak apalah,saya still gembira sebab awak ada lagi disisi saya walaupun awak tak macam dulu lagi..thanks awak sebab pernah bahagiakan saya dulu..saya harapkan awak yang dulu yang manja,bertolak ansur dengan saya,pujuk saya bila saya merajuk...maafkan saya awak.

seronok time nih..tapi dulu.

teringat masa saya nak jatuh,awak sambut saya masa saya jatuh dekat rumah awak...sebaknya bila ingat balik...kuatkan hatimu AMIRAH..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!

Cahaya makin pudar...


Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu..


Ya allah,kuatkan aku nak menghadapi semua nih...aku tak kuat hadapinya.kau tabahkan la hatiku dengan ujian yang kau berikan kepadaku ini.tak mudah untuk kita lupakan sesuatu yang pernah memberi kebahagiaan dalam hidup ni.aku selalu datang dengan rindu,kemana lagi harus aku tuju..

Kemanakah perginya kasih kita
Kemanakah hilangnya erti setia
Berlariku mengejarmu

aku rindu saat nih sangat2..


Sunday, 15 July 2012

my Mum B'Day ke-42..

hai semua..tanggal 3 Julai 2012 ialah hari ulangtahun kelahiran mak yang ke-42..segala persiapan dirancang khas untuk mak dan dirancang oleh abah.hihi dibantu oleh saya juga...sempat juga saya menyambutnya sebelum pulang menyambung study ke poli...rindunya saat-saat berada di rumah selama bercuti 2minggu..
Kek yang along pilih...

Selamat Ulangtahun Kelahiran Mak..angah n adik-adik n abah juga sentiasa sayang n mendoakan mak sentiasa sihat selalu dan diredhai Allah s.w.t..mak doakan angah berjaya di perantauan ye mak...

Angah Sayang Mak!!


Monday, 9 July 2012

Hadiah dari join GA...

hai semua...wahhhh semua mesti tertanya-tanya kan saya dapat hadiah apa ??hihi btw thank a lot to Wan Nur Syalyn yang invite untuk join GA dia...hihi tak sangka pula saya jadi pemenang GA dia..thank awak.Hadiah yang dijanjikan ialah Top Up rm5 & Header&Cursor nama sendiri & Perkhidmatan edit blog by Syalyn.Okay,ni lah hasilnya blog saya setelah di edit khas untuk saya dan hasil tangan Syalyn...thank you awak...sorry to syalyn,ambil pic tak bagitahu...okay all blogger,mari la join kalau ada GA lagi...mesti hadiah best3 punya...hihi k that all from me today...

Syalyn there!!hihi thank you for GA..
follow blog dia okay SINI !!




Wednesday, 27 June 2012

Giveway "Blog Saya Style Saya''

KLIK sini untuk join k...

Ok, mari kita ramai-ramai join "Meklyn Giveaway"
kalau nak join, FOLLOW blog Meklyn dulu taw...hehe

                 - nama blog saya : Kisah kita-kita "Jer"..
                 - tarikh mula-mula ber'blogging' : 19 June 2011, Sunday
                 - keunikkan yang ada pada blog saya : blog saya Simple je..hehe
                 - Sahabat saya yang bertuah ialah AkmalAzmi & ZatieyNureyza ..

Wednesday, 6 June 2012

Yasmin Aris : Jom Blogwalking !

assalamualaikum...hai semua bloger-bloger yang handsome&cantik tuhh..heheh wahhh..owsome lah post title kita kan..hehehe sebenarnya saya tak pernah pun join benda nih..tapi tiba-tiba rasa nak join jer..haha mari la kita meriahkan lagi suasana Blogwalking nih..hehehe nih lah blog owner yang invite Blogwalking iaitu Yasmin Aris..wahhh...semoga mendapat sambutan.mari kawan-kawan...


Jom blogwalking ramai-ramai
silalah melawat

Wednesday, 9 May 2012

Result pulak..aduhhh

haiii..assalamualaikum,selepas exam final risau fikirkan result pulak..aduhh,benci perasaan nih.tapi nak buat macam mana.setiap ujian mesti ada keputusannya...hermmmmmm belum habis exam lagi lecture STATISTIC kesayanganku  telah mengatakan dengan muka yang kurang ceria bahawa 2ORANG GAGAL!!!!apa tuhh...aduhhh,telah menimbulkan lagi kegusaran saat-saat aku hendak menjawab last paper...dua hari yang lepas pula,lecture STRUCTURE ANALYSIS dengan rasa bangganya post dekat wall kami yang 9ORANG GAGAL!!lecture aku cepatnya tanda....aduhhh tak puas lagi nak nikmati cuti.Cuti hanya sementara..hermmm disambung pula dengan kelas BI nanti...haiii..setiap malam tidurku tak lena,mandi pun tak basah memikirkan result yang akan keluar nanti...macammana lah result aku nanti..cukupkah usaha aku untuk semua subjek tu??aku hanya mampu tawakal sahaja...segala usaha,aku telah usahakannya...Semoga apa yang telah aku usahakan setimpal dengan result aku nanti...Ya Allah,sesungguhnya kau lagi Maha Pemberi lagi Maha Pemurah, kau berikanlah aku sedikit kejayaan atas segala usaha yang aku telah usahakan...sesungguhnya aku ingin menghadiahkan kejayaan ini kepada orang tua ku yang telah berpenat lelah untuk membesarkan ku sejak kecil lagi.aku ingin menggembirakan kedua ibu bapaku atas kejayaanku....AMIN...

Thursday, 19 April 2012

Monday, 16 April 2012

FINAL -----> around the CONNER

Assalamualaikum
Hai semua...huh,semester yang ke-4 sudah hampir tamat...tapi,sebelum tu aku kena tempuh dulu FINAL EXAMINATION...wahhhh..takutnya.tapi nak buat macamana kan..



tuh..subjek KILLER semua tuh...aduhhhhh..kena tempuh dulu 5SUBJEK nih dulu la...tak apalah.doakan saya berjaya ok.saya nak naikkan lagi pointer saya tuh..SEMOGA BERJAYA AMIRAH a.k.a mia...hehehe wish me luck ok....




Saturday, 7 April 2012

jika dia permata yang dicari..


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapankuKuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu 

Friday, 2 March 2012

Pernah ke korang makan??


Hai semua...hehhee haa,pernah ke korang makan?makan ape ek..??haaa
ce tgk biskut nih?
nih la roti kok...ker korang tak pernah dengar...??
nmpak sangat tak pernah mkn kan..
ce tgk roti ni pula..

haa....yang cicah gan air kopi tu...
dengar2 biskut nih dah tak banyak dah sekarang nih...
siapa yang pernah makan tu kira untung la...
sedap taw mkn dgn air kopi..
sebab sekarang nih dah susah nak jumpe dah..
saja nak kongsi sebab 'saya suka makan'..


Friday, 10 February 2012

aku bahagia bila dia senyum...

assalamualaikum...
hehehe lama tak update blog.tak tahu nak update apa kan.yela,,sejak masuk sem4 ni agak sibuk la saya ni.saja nak menyibukkan diri la katakan...tapi seriusly memang sibuk dengan proposal utk sem akhir nanti...hehe kembali pada tajuk post k...herm,BAHAGIA??siapa yer...saya lah bahagia..bahagia tgk dia senyum,gelak n tak masam2 muka...tak sampai hati nak buat dia hilang mood la..and SAYA BAHAGIA..




suka tengok dia senyum..
smga allah sntiasa melindungi hubungan kami..
AMIN..





Monday, 16 January 2012

tahun 2012..??

hai semua...assalamualaikum...
sedar-sedar dah masuk tahun 2012...dah 16hari berlalu...hahaha boleh tak sedar aku nih..huhu lepas je makan tengahari tadi aku borak-borak lah dengan member...semua cerita pasal kahwin.whats that???hahah KAHWIN???Aku tak pernah terfikir pun pasal tu...mana taknya,cita-cita aku tak gapai lagi..sekurang-kurangnya degree da memang kena ada dalam tangan aku,kereta sendiri,pekerjaan tetap...huh pasal kahwin tu aku kena tggu buah hati aku la..yela,masuk 2012 umur da 20tahun...macam tak percaya je dah masuk alam 20-an beb...hahha tak apalah,pasal kahwin aku da tolak ke tepi awal2 k...sampai seru nanti,adalah...tapi aku nak tggu sayang saya lah...hahahaha oklah..heeee

Monday, 2 January 2012

harder,better,faster n stronger...

hahha...hai semua,assalamualaikum...
huhu,dengar macam apa je kan..memang kene stronger la aku sem ni,mana tak nya sem4 punya modul harder2 semua..peghhhh,tuh la orang tak pernah2 ambil sem4 kan..hahah (im the 1st batch ambil taw)...hahhahah bangga lak..nah,amekawwwww....rasakan penangan sem4 hahaha agak2 nya lah,boleh tak aku dapat result macam sem3..???huh,kena usaha lebih la beb...!!!hahhaa...macam biasalah aku ni,sampai je kulim macam2 panyakit lak datang.memang saja je kan...haishhhh nak buat macam mana kan huhu...tapi memang kena usaha lebih la nak naikkan pointer lagi..herm,tapi tak apalah...walaupun sem4 ni harder,better,faster n stronger,aku kena juga hadapinya...sem4 ni aku dapat lecture yang sporting2 semua...hahah TERBAIKKKKK...!!huhu minggu pertama je dah kena fikir tentang final projek dah..hahahha CAYALAH!!!memang harder betul la sem4 ni,tak boleh rilex meyh...huhu BUAT YANG TERBAIK SEM4...