Monday, 12 December 2011

selamat pagi sayang...

assalamualaikum semua...selamat pagi.huhu...buat2 happy pulak kan.mana tak nya,semalam tak boleh tidur di buatnya..huhhhh result oh result..tak apalah,tapi semalam memang aku happy pun,mana taknya....I'M 19-TEEN....haha,nasib baik dalam golongan teenagers lagi kan...kah2 tak sedar2 lagi dah tua aku nih...herm semalam walaupun aku dalam happy2 sambut birthday dalam hati ada juga risau yang terselit...asyik memikirkan result je nih haa.....hebat betul kuasa penagan exam kan bila kita nak tahu sesuatu keputusan...haiiii,kita tunggu la yer result keluar nanti...doakan terbaik untuk 'SAYA'...kita berbalik pada post asal,hihi melencong lebih pagi2 nih...yeah,hari nih 1st day temok saya 'L.I'...haaaaaa whattttt 'L.I'??L.I tu ialah 'Latihan Industri'..di pagi yang ceria ni,ceria ker....hahhaha sekarang temok saya tengah siap2 nak pergi kerja dah.."Semoga berjaya sayang,keje leklok taw"...sebenarnya temok saya takut taw,yela 1st day kerja kan...minta2 semua okay je..amin...






Temok saya nak pergi kerja dah...heheh


heeee.....takutnya result.

Monday, 5 December 2011

Ulangtahun temok saya ke-19..

assalamualaikum semua....
nak tahu siapa temok saya tuu.....jeng,jeng,jeng....hahah
hehe ni laa temok saya..




haha...hari ni hari 5/12/2011 ulangtahun kelahiran nya yang ke-19..dah tua dah dia.hahahha aku just sempat buatkan dia kek coklat..huhu,nyum2..seronok bila tengok dia suka makan kek yang aku buatkan...hehehe
tak lama lagi turn aku pula...meh kita tengok pic dia jom...hahhaa masa aku hangout gan dia petang tadi...

lebih kurang macam ni la kek yang aku buatkan khas utk dia
kek coklat kukus...



kami 'MATA BULAT'..hehhe



Thursday, 1 December 2011

my anniversary...

huh,rasa nak menangis je bila dia wish  anniversary yg ke-9 bulan...mana tak nya,bertapa bersyukurnya aku hubungan kami panjang sehingga sekarang...aku selalu doakan hubungan kami berpanjangan shigga akhir nafas aku.semoga jodoh aku dengan dia panjang.huh,terima kasih sayang...I LOVE YOU.tu je yang mampu cyg ucapkan...

Tuesday, 29 November 2011

baru 1st time sampai mid...

assalamualaikum semua...
kalau korang dengar mesti gelak besar kan,kan....actually realitinya memang betol 1st time sampai mid-valley.semalam 28/11/2011 tak di rancang pun nak pergi mid,siap2 je terus pergi naik train...hahaha lagipun semalam pergi gan my cousin..hahaha sebernarnya tak ade apa pun,semua mall same je kot...hahhaa semalam boleh pulak ada sales PADINI,VINCCI...perggggggghhhh,sales 3hari beb,70% lak tuh....perghhhh.aku hanya tengok jela an,sebab xdapat nak survey lama2 sebab wayang nak start da...huh,ruginya....


tak apa lah,tapi semalam jalan2 memang syok la...ingat kan nak tengok wayang cite twilight breaking dawn,tapi...peghhhhhh memang sesak la wayang kat mid uh...sume cite sold out....huh,aku sempat beli tiket un rezeki jer...cite misteri jalan lama.hahha best juga cite uh...

Thursday, 13 October 2011

teringat zaman sekolah dulu...


zaman sekolah dulu,sebelum pergi sekolah je mak siapkan sarapan pagi,abah yang hantar pergi sekolah.sebelum pergi sekolah mesti salam mak abah dulu walaupun nak cepat...
sekarang dah duduk jauh dari mak abah,nak salam pun mungkin 3bulan sekali baru dapat...berbeza zaman sekolah dengan di IPT sekarang...rindu betul saat-saat zaman sekolah dulu...

Friday, 16 September 2011

mood raya lagi....

huuuuuuh,masih dalam mood raya lagi an..hehe,rumah terbuka sana-sini,kenyang dibuatnya.Alhamdulillah....huhu raya ke-3 beraya di rumah si dia..seronok sangat taw,..hehe..


baju raya tahun ni warna biru tercois...haha baju ni abah si-dia yang hadiahkan.seronok taw.hehe
lepas aku balik je kulim,aku girls kelas aku g konvoi....jauh taw,seronok jalan-jalan pergi beraya KULIM-KUALA KANGSAR-KULIM-BALING-SG.PETANI-KULIM...

Destinasi 1st rumah nazira..kami SERBU!!!!




Rumah dyna...kami SERBU JUGAK!!

Nih open house kelas aku..DKA3A..haha dalam jabatan awam kami no.3 tu..

Saturday, 10 September 2011

Dosa kah ia??

ermmmm..sedih aku bila ingatkan balik hal semalam..semalam seharian aku beraya kulim-kuala kangsar-kulim-baling-sg.petani-kulim.erm dalam perjalanan ke baling aku ternampak kucing dekat tengah jalan...rasa nak menitik air mata nih bila fikirkan kelakuan manusia yang tak berhati perut nih..
bertapa kesian akan kawannya,sanggup pergi tengok keadaan kawannya...
ni la perbuatan manusia yang melanggar kucing..
banyak yang berlaku sekarang ni..lagi2 yang aku tahu sekarang ramai buang kucing dekat tengah jalan.manusia sekarang ni dah tak ada hati ke??belas kasihan dekat binatang...sedih aku bila fikirkan.aku kalau boleh nak kutip semua kucing yang ada kat tepi jalan tu..tak sanggup nak lihat macam ni lagi.sedih....

Thursday, 18 August 2011

percaya ke dia dekat aku...??

huu...mungkin kesilapan aku sendiri kan.aku tak nak sakitkan hati dia.aku sayangkan dia.ermmmmm,mungkin ni dugaan bagi aku.aku dah janji nak jaga dia nanti...erm,aku tak nak libatkan diri aku dgn bdak tuh lagi.sayang,percaya la...hanya sayang je yang ade dalam hati.huh.............

rindunye time nih...tak sbr nak balik raya sama2.

Wednesday, 17 August 2011

17 hari dah...

huh...rasa cepat je masa berlalu.sekarang da 17hari dah puasa.tak lama lagi syawal menjelma...aku tak dapat lagi nak buka sama2 dengan family lagi...huhhhh,rindu semua.dah lama tak makan bubur gunting yang mak buat...time puasa tuh yang aku paling suka,,huu....hari ni buka puasa makan nasi paprik.nyum2...huhu

Friday, 29 July 2011

aku rasa terpinggir...

kalau aku ada buat salah dgn korang,aku minta maaf banyak2...tapi jgn lah pinggirkan aku macam ni.aku tak tahu lah apa salah aku kan.kalau aku ada buat salah,aku minta maaf laa..aku sedih sgt korang wat macam ni..aku terasa.kalau korang dah tak nak kawan dengan aku lagi,aku akan cuba jauh dari korang k.aku tahu korang benci dekat aku.tak apalah,aku terima...

Tuesday, 19 July 2011

minta2 semua ok..!!

assalamualaikum semua...
huh..hati aku dah berbelah bagi sekarang..yela kan nak memilih sama ada nak pergi pangkor ke nak balik negeri sembilan..??kalau aku balik n9,aku boleh sambut puasa dengan orang tersayang.kalau aku pergi rombongan pangkor,aku pergi dengan budak2 kelas...huh aku sudah buntu sekarang.


huh..kalau aku balik n9 kan,aku ada masalah pulak dengan kelas.aku ade kelas la hari ahad.puasa pulak hari isnin.aku nak direct cuti sampai hari isnin.huh....kalau aku pergi pangkor,hari sabtu aku dah ada dekat kulim.aku nak buat apa kan,mesti bosan nanti..kalau aku balik n9,boleh juga aku jumpa mak abah...nanti kalau budak2 rumah aku masing2 balik rumah,tinggal la aku sorang..sedih je,sambot puasa sorang2.yelah kan,rumah family aku jauh...tak macam diowang,dekat je.sekangkang kera laa katakan.herm..rindu mak abah...

Thursday, 14 July 2011

aku suka !!

assalamualaikum semua...
huh,lama tak entry blog,yela kan sebab sibuk sikit gan minggu pertama kelas..agak susah sikit nak membiasakan diri dengan bangun awal,kene ready pergi kelas,lepas tu dengan jadual kelasku yang padat..huh poning pale den nih haa duk memikir,apalah macam orang tua je duk pikir2 kan..haha
Haa..apa yang aku suka sangat lah kan,dalam minggu pertama nih kelas yang paling aku suka ialah kelas QUANTITY MEASUREMENT,MATHEMATIC ENGINEERING 3 & GEOTECHNIC...huh nak taw tak yang lecture quantity aku tuh dah macam profesor dah taw...haha,tapi memang seronok lah dia ajar,faham sangat2..aku harapkan aku sentiasa ada semangat nak belajar bila lecture aku nih masuk kelas nanti...



semakin lama aku belajar dekat politeknik ni,banyak benda yang aku dah tahu...sekarang aku lebih semangat bila belajar tentang subjek awam..walaupun susah aku akan cuba juga.aku betul2 minat dalam bidang ni.so,aku kena lah usaha untuk diri aku..

Wednesday, 6 July 2011

sunyi malam ni...

arrggggggggggggghhhhhh...malam ni aku tinggal berdua je dengan hanim.bosan tu tak payah cakap la kan..kawan2 aku yang lain semua balik rumah masing2.kalau aku tahu lah daftar semalam macam tu,aku tak payah susah2 datang kulim ni awal2..huh bengang pun ada juga bila difikirkan.yela,mana tak nya aku datang2,lecture suruh balik.huh....menyirap juga laa masa tu.nih semua dah balik,aku yang jadi mati kutu dekat rumah ni.huh,untung la depa rumah dekat2.aku jelah rumah hujung alam.haha asal tiba2 aku cakap kedah ni....??
haaa ni lagi 1 virus,hahah dah bercampur dengan budak utara,terus terikut cakap depa..hahaha tapi tak apalah,negeri sembilan tetap dihati...hahaha

Monday, 4 July 2011

nak sedih ke happy??

huh...esok aku dah mula daftar dah.tak tahu lah apa yang ptut aku rasa sekarang..huhu esok jumpe lagi budak2 kelas aku,cepat je dah sem3...haha rindu korang lah DKA3A.huhu nak kata happy pun tak sangat..haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dalam kebingungan.teringat pula kat si dia Mohd Shahazami.rindunya.....haha dia banyak bagi ingatan supaya aku pandai2 jaga diri dekat sini.dia dah jauh dari aku,so tak dapat nak jaga aku..huh tak apa...haha remember your advise syg...love you,muwahhhhhhhh...

miss your smile baby...

Tuesday, 28 June 2011

aku dah ready ker..??


huh...aku da ready ke??agak2 ready pe ek..ready nak kahwin ke??hahha jgn pk jauh2 okey...hehehe 5/7/11 aku dah kne daftar untuk sem3...huh,rasa cepat je aku dah sem3.aku dah la tak prepare pape pun tuk balik sana..hari jumaat ni aku dah gerak balik kg dekat Manjung,Perak..rasa berat je na tinggal an PD nih..haha,jelez la bab ada poli lain dftar lambat..tak palah,kali ni untuk sem3 nih banyak betul harapan n azam aku...hehe aku nak naikkan pointer aku yang tak seberapa tu.huh aku kene rajin2 la belajar an..macam tak percaya je lagi berapa hari lagi aku nak balik kulim...adakah aku bermimpi??i want back to yesterday...haha,aku akan cuba wat yang terbaik tuk sem3 ni dan sem-sem yang akan datang jgk..korang pun sama taw,belajar rajin2...hahaha

Saturday, 25 June 2011

sepetang sijiwang...

haa....kita layan lirik jiwang2 ye ptg2 nih..huh




Setiap nafas yang dihembus olehku,setiap degupan jantungku,aku selalu memikirkanmu tanpa memikirkan diriku
dalam sedar aku dibuai angan,dalam tidur dan khayalan,aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang,barulah terasa ku bernyawa
Kasihku,bertapa aku amat mencintai kamu,kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala driku penuh ketakutan dengan badai kehidupan aku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia asal masih adanya kamu..

Thursday, 23 June 2011

nape aku cepat terasa...??

huh,hari ni nak tulis entry ni plak...tentang aku yang aku sendiri tak tahu.kenapa ye aku ni cepat sangat terasa???i mean touching...huh,aku dari sekolah menengah lagi budak2 yang kenal aku lagi2 classmate aku gelarkan aku budak kuat touching...huh,tapi nape aku cepat sgt terasa???aku ni suka pendam dalam hati ke....herm,kadang2 aku sendiri pun tak faham perangai aku.mungkin hati aku lembut sangat dan sampai 1 masa tu,org ckap dengan aku,tiba2 aku menangis...huh,aku tak boleh nak kawal perasaan aku,lagi2 kalau perkara tu aku dah simpan lama dalam hati....Allah je yang tahu,bertapa pilu hati aku..

Tuesday, 21 June 2011

perlu ke sifat marah..??

entah tiba2 je nak buat tjuk ni,yela kan sebab baru lepas kene marah...
apa ye erti marah???Marah itu adalah satu perubahan sikap yang terhasil ketika menggelegaknya darah di dalam hati untuk menghasilkan kelegaan dalam dada.Marah memberi erti juga, menghendaki kemudharatan kepada orang yang dimarahi. Maka lawan marah itu ialah redha..
banyak yang berkait bila marah


sifat marah boleh menyebabkan bnyak pekara seperti geram,radang,makian,kemurkaan dan lain2.Sesungguhnya Allah Subhanahu Wa Ta’ala menciptakan sifat marah itu dari api dan menjadikannya sebagai salah satu tabiat bagi manusia. Apabila terhalang salah satu hajat atau maksud seseorang, nescaya menyalalah api kemarahannya yang menjadikan darah hatinya mendidih lalu mengalir kepada saraf dan menggelegak ke bahagian sebelah atas badannya sebagaimana menggelegaknya api dan sebagaimana menggelegaknya air yang dipanaskan di dalam periuk.Lalu muka dan matanya menjadi merah, sementara di sebalik kulitnya membayangkan warna merah. 


marah tu kan amalan syaitan


bila kita marah,mesti ada cara kan nak mengawalnya...ambil skit tip ni ye..!!buat panduan.
  1. Mengucapkan:Aaudzu billahi minasy syaithoonir rajeem– Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang terkutuk). Ini adalah kerana perasaan marah itu timbul dari hasutan syaitan.
  2. Diam atau tidak berbicara.
  3. Jika semasa timbul perasaan marah itu seseorang itu sedang berdiri maka hendaklah dia duduk. Jika tidak reda juga maka hendaklah dia baring.
  4. Berwuduk kerana air wuduk itu dapat menenangkan jiwa yang sedang marah

ni ada sikit pesanan,
Nabi SAW bersabda maksudnya :

"sesungguhnya kemarahan adalah daripada syaitan dan syaitan dicipta daripada api, apabila salah seorang kamu marah maka hendaklah dia berwudhuk"
(Hadith riwayat Ahmad & Abu Daud)

"Ketahuilah sesungguhnya kemarahan adalah bara yg marak menyala di dalam hati anak adam"
(Hadith riwayat Ahmad & Tarmizi)

ni je yang saya boleh kongsi kan...kalau rajin bacalah hasil tangan saya yang tak seberapa ni.terima kasih daun keladi,nanti kalau rajin saya update lagi.


Monday, 20 June 2011

pandai jugak bergambar..

hai semua...
agak2 la kan,sape lah yang bergambar yea...hahaha nih haa dia...


my lovely cat,huhu...nih la dia yang suka bergambar tuh.haha.pandai taw dia pozing sebab macam taw2 je sya nak ambil gambar..huhu
ada lagi nih



haaa...tuh dia,pandai nih pozing,haha..nanti dah nak balik poli tak dapat lagi men2 gan dia..
nama dia chitod..hahaha
cam kelakar je kan nama dia..

Sunday, 19 June 2011

aku nih kecik lagi ke??

aku umur nak msok 19thun dah,tapi abg aku layan aku mcm bdak kecik je..aku stay lagi di konkong oleh abg aku...herm,tak kan lah smpai besar,aku dah nak kawin nanti abg aku nk kongkong aku lagi...


sampai bila lah aku cam ni,masih dikongkong dgn abg aku sendiri...
aku bkan buat apa,aku dah besar dan boleh fikir benda baik atau buruk,
tak apa lah,mungkin abg aku ada sebab dia buat mcm tu..
aku bukan mcm orang lain...

Abah..

selamat Hari Bapa,Abah..
My Abah:Azhar Bin Zakaria
ade org kdang2 panggil ayah,daddy,walit,papa dan lain2...tapi aku panggil org yg dah besarkan aku dgn kasih syg dan sentiasa doakan kejayaan aku ialah ABAH...terima kasih abah sebab selama ni membanting tulang membesarkan angah..aku cuma wish guna sms je..aku tak dpt nak bg apa2.satu2 nya abah yang paling angah sayang ialah abah.selamat hari bapa kpd semua bapa di dunia...hargai lah mereka selagi mereka ada di dunia.

amira azhar =)

new blogger =)